Tervetuloa Troberry's kennelin kotisivuille!


Troberry's on pieni kotikennel Pohjois-Pohjanmalla Oulaisissa.Noutajaharrastuksemme sai alkunsa 1980-luvulla hankkiessammeihka ensimmäisen labradorinnoutajamme, keltaisen Mergus Nixonin.

Rakkaus rotuun syntyi heti ja pian “ Valtu “ sai kaverikseen velikullan Mergus Proud Pontuksen.


Vuodet vierivät,koirapojat saivat harmaata charmia kuonoilleensa ja tuli aika hankkia uusi pentu täydentämään laumaamme. Iloksemmesaimme ostaa Maissi Lappeteläiseltä ihastuttavan keltaisen narttupennun, Mailiksen Jesting Janen, josta tuli myös kantanarttumme.     


Omat koiramme ovat ensisijassa perheenjäseniä ja ulkoilu- ja harrastuskavereita, mutta olemme osallistuneet koiriemme kanssa myös koiranäyttelyihin ja noutajien taipumus- ja metsästyskokeisiin. Tavoitteemme on pyrkiä vaalimaan labradorinnoutajan rodunomaisuutta ja terveyttä. Ensimmäinen Troberry's pentue syntyi keväällä 2004.


Koiraharrastus on meillä koko perheen juttu. Tyttäremme Ella ylläpitää kotisivumme ja täytettyään 15 vuotta innostui viemään koiriamme taippareihinkin. Ellan ohjauksessa Ruusa sai ensi yrittämällä NOU1 ja kunniakirjan! Ville esittää koiria näyttelyissä mukavalla menestyksellä ja Matti toimii ylimmäisenä damin heittäjänä sekä logistiikkapäällikkönä. Kennelnimi on Tuijan nimellä sillä hän on käynyt kasvattajan perus- ja jatkokurssit sekä Kennelliiton jalostusneuvojan peruskurssin. Tuija on myös pätevöity kehätoimitsija. Kuulumme Suomen kennelliiton jäsenistöön, Suomen Noutajakoirajärjestöön, Oulun Seudun Noutajiin, Labradorikerhoon sekä Oulaisten Kennelkerhoon. SUKOKA RYn jäseneksi liityimme vuonna 2010.


Pennut kasvavat meillä emonsa hoivissa perheemme parissa. Vihellykseen ja pilliin pennut tottuvat jo ensimmäisten nokarejauhelihojen myötä ja luovutusiässä ne tulla vilistävät vinhaa vauhtia kuullessaan pillikutsun. Pennut luovutetaan eläinlääkärin tarkistamina ja mikrosirulla tunnistusmerkittyinä 7-8 viikon ikäisinä. Pennun mukana tulee hoito-ohjekansio sekä ruokaa, johon pentu on tottunut kotikennelissään. Troberry's pennun ottajat liitetään pentuejäseninä Labradorikerhoon ja Suomen Noutajakoira Järjestöön.


Rotumääritelmän mukaan labradorinnoutaja on yleisvaikutelmaltaan vankkarakenteinen, tiivisrunkoinen ja hyvin toiminnanhaluinen koira, jolla on leveä kallo, leveä ja syvä rintakehä sekä leveä ja voimakas lanne ja takaosa. Ominaispiirteiltään labradorinnoutaja on hyväntuulinen ja eloisa. Sillä on hyvä vainu ja pehmeä ote riistasta. Se on myös innokas uimari ja sopeutuva, uskollinen seuralainen. Luonteeltaan se on ystävällinen, innokas, tottelevainen ja yhteistyöhaluinen. Tässäpä kasvatustyölle tavoitetta kerrakseen!


Troberry's koiria neljä sukupolvea Hilla 10v, Hilma 6v, Helmi 3v ja Hertta 12 viikkoa.